Adobe AIR

Adobe Air je multiplatformní prostředí, které vám umožňuje spuštět internetové aplikace uvnitř malých prográmků běžících na ploše. Jejich smyslem je přenést některé činnosti z internetového prohlížeče přímo na plochu. Výhodou je velice snadná instalace, obvykle příjemné grafické prostředí a k tomu navíc velmi malá náročnost na zdroje počítače.

K jejich spuštění si napřed musíte stáhnout samotné prostředí a nainstalovat ho (oficiální stránka). Poté si můžete odkudkoliv stahovat miniaplikace (mají vždy název *.air) a instalovat je na tři kliknutí.

Moje nejoblíbenější AIR aplikace:

Shrink O’Matic – umožňuje velice pohodlně měnit velikost obrázků, a to i více najednou. Dejte jen pozor na zachování poměru stran při nastavování nových velikostí, jinak se dočkáte špatných výsledků.

Google analytics tool – snadné prohlížení statistik z Google analytics. Stahujte nejnovější verzi, v současné době je jí beta 3.

Kuler desktop – program na prohlížení barevných schémat. Data bere z online aplikace Kuler. Odkaz vede přímo na stažení instalátoru.

 

Další můžete hledat například zde (airapps).

 

Nových miniaplikací přibývá jako hub po dešti, určitě si najdete své oblíbence.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *