Amazon Kindle – objednávka v USA

Už nějaký čas jsem uvažoval o tom, že si objednám čtečku elektronických knih Kindle od Amazonu. Odrazovaly mě od toho ale krvelačné ceny našich hardwarových obchodů, kde běžná cena za Kindle je přes 4700 Kč. Přitom když si objednáte přímo od Amazonu, vyjde vás WiFi verze na 139 dolarů a i s dopravou na 160 dolarů. To je o dva tisíce korun méně než u nás. Zaplatíte za to jen delší dobou doručení (asi týden) a také kratší zárukou, která je v USA jen jeden rok. Jste-li ale ochotni to riskovat, tak můžete mít svůj Kindle již během týdne a podstatně levněji.
Pro objednávku potřebujete znalost anglického jazyka a platební kartu, která je odblokovaná pro placení po internetu. Nejdříve se na Amazonu zaregistrujete jako nový zákazník, pak zaregistrujete svojí kartu a můžete vesele nakupovat. Při objednávání na vás žádné zádrhele nečekají, jen jsem měl nějaké problémy s českými znaky a tak jsem vše vyplnil bez diakritiky. Jakmile je váš balíček předán přepravní službě (UPS), tak vám od Amazonu na mail přijde jeho číslo a můžete tak svojí zásilku sledovat jak cestuje z Phoenixu v Arizoně až k vám domů. Můžete se podívat, jak to vypadá:

 

Cesta Kindlu domů
Cesta Kindlu domů

Možná, kdyby v Kentucky tak nepršelo a na naší celnici nebyli lenoši, mohl jsem mít Kindla už za čtyři dni. Takhle to trvalo týden, přičemž v tom byl delší víkend. Doručení po Čechách probíhá taky bezvadně. Řidič vám před doručením zavolá a domluví se, jestli jste doma. U mě dokonce ani nebyl problém zajet do sousedního města, kde pracuji.

Když si Kindla objednáváte takle napřímo, tak je už dopředu zaregistrován na váš Amazon účet. Pokud se tedy po doručení nacházíte v dosahu WiFi sítě, můžete se ihned podívat do internetového obchodu, kde můžete nakupovat knihy, nebo stahovat ty co jsou zdarma. Další možností, jak dostat knihy do Kindla, je přiložený kabel, nebo skvělá služba, kde si na mail, co máte na Amazonu zaregistrovaný, odešlete knihy a ty jsou vám pak zdarma doručeny přímo do čtečky. Skvělé

Svoje další zkušenosti se čtečkou napíšu v některém s dalších článků. Zatím se jdu ponořit do čtení :-)