Okolo Lipna

O víkendu jsme se vydali na cyklistickou projížďku okolo Lipna. Všem cyklistům můžu tento výlet jen doporučit, příroda je tam doopravdy moc hezká. Mnoho kilometrů se jede po cyklostezkách, nebo po opuštěných asfaltkách, takže proplétat mezi auty se musíte jenom občas. Podmínkou je jen výdrž na ujetí asi 80ti kilometrů v kopcovité krajině. Pokud tolik neujedete, můžete si cestu zkrátit přejezdem jedním ze tří přívozů, ceny jsou docela příznivé a budete mít hezký zážitek. Ceny v restauracích okolo naopak příznivé nejsou, takže doporučiji vézt si pitivo sebou :-)

Autosalón Brno 2009

Stejně jako před dvěma lety jsme se i tentokrát vydali na návštěvu Brněnského autosalonu. Bohužel na rozdíl od předloňska, kdy bylo k vidění doopravdy mnoho, je letos díky krizi, nebo možná i díky všeobecnému úpadku celého salónu podstatně méně k vidění. Z vystavovatelů, kteří letos chybí, lze jmenovat například BMW, Alfu Romeo, Ferrari, pořádné zastoupení Mercedesu a další. I ty hostesky od předloňska nějak ubyly a ztratily na kráse :-)
Co mě naopak potěšilo bylo poměrně silné zastoupení Aston Martinu, nebo Lamborghiny. Posezení v Audi RS6 taky nebylo špatné….

Fotky jsou (jako předloni) dost nekvalitní, podmínky na focení na salónu nejsou ideální. Škoda je to obzlášť u fotek Zondy, která díky své naleštěnosti odráží světla u stropu tak silně, že hezky nevyšla ani jedna fotka. Nějaké jsem ale přeci jenom nasháněl, tak se můžete pokochat.

Makro fotografie

Moc rád fotím a ještě raději svoje fotky někomu ukazuji. Včera jsem na stránkách WordPressu našel skvělý plugin NextGen Gallery od Alexe Raabeho, takže počínaje dneškem budou na blogu vycházet galerie mých fotografií. Nečekejte zázraky, prostě obyčejné amatérské fotografie. Snad se vám budou líbit.

Jelikož galerie budou různě rozházené po blogu, vytvořil jsem navíc i stránku, kde je najdete všechny na jednom místě. Je dosažitelná z pravého panelu odkazem „Fotogalerie“, nebo přes tento link. V pravém panelu se také budou zobrazovat náhodné fotografie ze všech galerií.

Na začátek jsem uploadoval album svých vybraných makro fotografií.