Maurenbrecher & Wester – Invalidentank

Obvykle nemám rád cover verze písní Boba Dylana, připadají mi jako vykrádání. Líbí se mi jen ty, které původní píseň vezmou a překopou jí na něco úplně jiného (jako třeba Hendrixova All Along The Watchtower, nebo Mr. Tambourine Man od Byrds). I ty ale ztrácejí v atmosféře na Dylanovy originály. Snad jediná předělávka co jsem dosud slyšel, která se originálu vyrovná i v tomto ohledu, je cover verze písně Desolation Row od Manfreda Maurenbrechera. Je v němčině (takže nerozumím ani slovo, ale to je možná dobře :-) ) a jmenuje se Invalidentank.

Na tomto videu je krásně vidět, o čem by hudba měla být. Není důležité, jestli má zpěvák perfektní účes jak z obálky časopisu, ani jestli je jeho hlas bez poskvrnky, ale to, jak vás jeho zpěv a přednes dokážou chytit. Přiznám se bez mučení, že tahle verze u mě poráží i Dylanův originál. Westerův saxofon je už jenom třešničkou na dortu. Škoda je jen to, že přiložené video nezachycuje skladbu celou (původní Desolation Row má asi 11 minut) a jiné není k dispozici.


(Video je hostované na YouTube, nenachází se na tomto serveru! Pokud se vám místo něj zobrazí jen prázdné místo, máčkněte F5)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *