Seriál: Britské zábavní pořady

Pokud se rádi bavíte u televize a očekáváte trošku hlubší zážitek, než vám nabízejí televize české, určitě jste narazili na některé zástupce pořadů z dílny BBC nebo ITV. Je zvláštní, že si Angličané, ač jsou spolu s Němci vnímáni jako suchopárové a nudní patroni, dovedou ze sebe dělat legraci jako nikdo jiný. Jejich seriály a „sketch shows“ se vyznačují velikou hravostí, absurdním humorem a sympatickou nevážností a nenuceností. Jsou také často mířeny na náročnější publikum než naše zábavní pořady.

V několika následujících příspěvcích bych Vám rád představil některé své oblíbené pořady z produkce britských televizí. Některé z nich jsou známé a obdivované i nás, jako třeba Monty Pythonův Létající Cirkus nebo IT Crowd, jiné jsou prakticky neznámé – třeba Fawlty Towers nebo A Bit of Fry and Laurie. Jelikož je Youtube vynikající zásobárna prakticky všeho co bylo natočeno, budu příspěvky bohatě doplňovat i krátkými ukázkami. Základním předpokladem je ovšem dobrá znalost angličtiny – skeče jsou často založené na hře s jazykem, nebo na různých absurdních situacích, a pokud jim výborně neporozumíte, nic si z nich neodnesete.

Doufám, že alespoň některé z vás ukázky zaujmou a začnete si „shánět“ pořady celé. Pro zábavní pořady z dílny BBC platí to samé co pro jejich dokumentární série – jedná se z velikým náskokem o to nejlepší, co bylo v oboru kdy natočeno.

Zdroj/Source: fersht.typepad.com
Zdroj/Source: fersht.typepad.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *