Přemoudřelý WordPress

Jak jste si určitě všimli, tento blog je poháněn českou verzí populárního blogovacího systému WordPress. Poslední dobou s ním ale mám takové problémy, že jsem dokonce zvažoval přechod na něco jiného.

Pokud píšete příspěvky obsahující jen text či sem tam nějaký obrázek nic nepoznáte, jakmile se ale snažíte vkládat nějaký html kód a text tak více strukturovat, připravte si pevné nervy. I v režimu „Code“, tedy přímého vkládání html, se WordPress snaží váš zápis přeformátovat tak, aby byl validní. Dochází ale paradoxně k tomu, že váš původní, naprosto validní kód, je vkládáním <p> tagů na nesprávná místa naprosto zprzněn a plný chyb. Navíc nemá cenu se snažit toto nějak obcházet (například umazáváním enterů apod.), WordPress si vždy tvrdohlavě prosadí svou.

Doufejme, že se mi časem podaří najít nějaký plugin, který tuto chybu odstraňuje (s Texy jsem taky přílis spokojen nebyl).  Jediné štěstí je, že prohlížeče zpracují regulérně i kód s chybami (tedy až na Internet Explorer, ale ten nezpracuje korektně ani kód bez chyb).

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *